Annons

Bengtsson från ratad till startplats mot Spanien?

Först inte med, sedan inbjuden till lägret i Båstad och till slut uttagen i den svenska EM-truppen.
Det hela kan sluta med att Pierre Bengtsson spelar premiären mot Spanien i Sevilla.
Fotboll • Publicerad 5 juni 2021
Pierre Bengtsson (mitten) och Victor Nilsson Lindelöf (till vänster) jagar Dejan Kulusevski.
Pierre Bengtsson (mitten) och Victor Nilsson Lindelöf (till vänster) jagar Dejan Kulusevski.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Det har varit några omtumlande veckor för ytterbacken. Från det första, trista samtalet med Janne Andersson, över dagarna i Båstad fram till ett nytt och betydligt mera positivt snack med förbundskaptenen.

Martin Olssons spricka i vadbenet öppnade dörren till mästerskapet för Bengtsson. Det faktum att Ludwig Augustinsson inte anses vara i matchform med bara tio dagar till EM-premiären...ja, var och en kan dra sina slutsatser.

Annons

Bengtsson är landslagets ende spelduglige vänsterback just nu – och mot Armenien på lördagskvällen spelar han från start, precis som mot Finland för en vecka sedan.

– Jag försöker hålla mig i så bra form som det går och ser fram emot EM-matcherna. Hur laget ser ut får vi se. Det är inte jag som tar ut det.

– Men det är så klart lite roligare att sitta här i dag. Nu är det bara att se till att förbereda sig. Jag är taggad på att det sätter igång på allvar, säger Bengtsson.

Den här säsongen har han varit utlånad till Vejle, men när den danska ligan börjar om på ny kula senare i sommar är han tillbaka i FC Köpenhamn och på Parken.

– Jag har ett år kvar på kontraktet. Jag ser mig stanna kvar. Jag är anställd av FC Köpenhamn och som det ser ut nu ska jag spela ut det kontraktet.

Fakta: Pierre Bengtsson

Född: 12 april 1988 i Kumla.

Klubb: Vejle (lån från FC Köpenhamn)

Tidigare klubbar: IFK Kumla, AIK, Nordsjälland, FC Köpenhamn, Mainz, Bastia (lån), FC Köpenhamn.

Landskamper/mål: 37/0.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons