Annons

Bekräftat: Fury och Joshua för samtal om match

Tyson Fury har öppet frågat Anthony Joshua om en "fajt om Storbritannien" på Twitter. Nu har representanter från båda parter bekräftat att det förs samtal om en jättematch om WBC:s världsmästarbälte i tungvikt för britterna.
Boxning • Publicerad 6 september 2022
Tyson Fury vill gå en match mot Anthony Joshua om sitt världsmästarbälte och annonserar därmed en återkomst till ringen. Arkivbild.
Tyson Fury vill gå en match mot Anthony Joshua om sitt världsmästarbälte och annonserar därmed en återkomst till ringen. Arkivbild.Foto: Matt Dunham/AP/TT

Efter att Tyson Fury tidigare i april besegrat Dillian Whyte behöll han sitt tungviktsbälte i organisationen WBC, kort därefter annonserade 34-åringen sin pension.

Men under gårdagen lade han ut på Twitter att han vill återvända till ringen och möta superstjärnan Anthony Joshua, som nyligen förlorade sina fyra titelbälten till ukrainske Oleksandr Usyk, i en boxningsmatch om sitt bälte.

Annons

– Anthony Joshua, jag vet att du nyligen förlorade din match mot Usyk och är bälteslös. Men jag skulle vilja ge dig en chans att utmana mig om WBC-bältet, säger Fury i videon.

Nu bekräftar också bådas promotorer att det just nu pratas om en fajt.

– Vi har skickat ett skriftligt bud till dem. Min son George har också pratat med Eddie Hearn (Joshuas promoter). Nu får de titta på det och avgöra om de vill ta den här möjligheten, säger Frank Warren, Furys promoter, till sportsajten Talksport.

– Vi förväntade oss inte det här, men det är en bra möjlighet till att få kämpa om VM-titeln i tungvikt i den största boxningsmatchen. Vi kommer definitivt att titta på det här, säger Hearn.

Fury och Joshua skulle ha gått en match i fjol om alla tungviktsbälten. I stället valde Deaontay Wilder att aktivera en klausul på en tredje match mot Fury.

I och med Joshuas förlustmatch mot Usyk, som gjorde att han förlorade fyra världsmästarbälten, kommer enbart WBC-bältet att stå på spel.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons