Annons

Bayern München bröt Wolfsburgs dominans

Fyra raka ligatitalar – sedan tog det stopp för Wolfsburg.
Bayern München med svenskduon Amanda Ilestedt och Hanna Glas är nya tyska mästare.
Detta tack vare 4–0 mot Frankfurt i sista omgången.
Fotboll • Publicerad 6 juni 2021
Tvåmålsskytten Linda Dallmann och Hanna Glas. Arkivbild.
Tvåmålsskytten Linda Dallmann och Hanna Glas. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Bayern München gick inte att besegra under större delen av den tyska ligasäsongen och såg ut att segla mot en enkel ligatitel.

Men i april kom första förlusten, 2–3 mot Hoffenheim, och i maj blev det 1–1 mot Wolfsburg. Därmed levde titelstriden fram till den sista omgången.

Annons

Men det var fortfarande Bayern München som var i förarsätet och kunde vid seger mot Frankfurt säkra ligatiteln på söndagen. För tvåan Wolfsburg krävdes seger samt en Bayern-förlust för att ta klivet förbi.

Landslagssvenskan Hanna Glas startade sin vana trogen för Bayern som efter 25 minuter hade ledningen med 2–0 tack vare Linda Dallmanns dubbla fullträffar. Till slut blev det 4–0. Amanda Ilestedt byttes in mot Glas i 85:e minuten.

Därmed bryter Bayern München Wolfsburgs dominans. Wolfsburg, som vann mot Bremen med hela 8–0, hade fyra raka ligatitlar. Dessförinnan hade Bayern München seriesegrat två säsonger i rad.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons