Annons

Basketstjärnan Stephen Currys liv blir film

Efter det att Michael Jordans framgångar har dokumenterats i Netflix-serien "The Last dance" och en kommande tv-serie om Earvin "Magic" Johnson har utannonserats, verkar Golden States stjärnguard Stephen Curry bli näste basketikon vars liv skildras på film.
Basket • Publicerad 11 augusti 2021
Golden States Stephen Currys liv ska skildras på film. Arkivbild.
Golden States Stephen Currys liv ska skildras på film. Arkivbild.Foto: Ben Margot/AP/TT

Projektet går under namnet "Underrated" ("Underskattad") och ska skildra Currys väg från framgångarna på collegenivå till de tre NBA-vinsterna med Golden State, rapporterar The Wrap. Med i satsningen är bland andra är "Black Panther"-regissören Ryan Coogler.

Namnet "Underrated" kommer från Currys rörelse "Underrated tour", som anordnar träningsläger för basketspelare på gymnasienivå men som inte rankats bland de bästa och som därför ofta förbises av universitetens talangscouter. Något som hände just Curry under gymnasietiden.

Annons

Men där både Jordan och "Magic" sedan länge är pensionerade är Curry i högsta grad fortfarande aktiv. Så sent som i förra veckan kom nyheten att han förlänger sitt kontrakt med Golden State Warriors.

Kontraktet som löper över fyra år är enligt nba.com värt 215 miljoner dollar, motsvarande över 1,8 miljarder kronor, och Curry är den förste spelaren i Nordamerikas högsta basketliga att teckna två kontrakt som båda är värda över 200 miljoner dollar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons