Annons

Baryard Johnsson vågade inte se guldrysaren

Omhoppningen om OS-guldet mot USA blev en rysare.
När Malin Baryard Johnson gjort sitt vände hon ryggen till.
Ridsport • Publicerad 7 augusti 2021
Malin Baryard Johnsson.
Malin Baryard Johnsson.Foto: Pontus Lundahl/TT

von Eckermann och Baryard Johnsson var felfria under omhoppningen och ordnade guldläge inför den sista och avgörande rundan där allt hängde på Peder Fredricson.

Då slog nerverna till.

Annons

– Jag tittade inte. Jag tittade på Henrik von Eckermann i stället och han är rätt tydlig i sitt kroppsspråk, säger hon.

Det är första gången sedan 1924 som Sverige tar en medalj i lagtävling – och Baryard Johnson tycker att den var välförtjänt.

– Vi har varit fantastiska, säger hon.

– Ett OS-guld är det finaste man kan vinna, det slår allt. Med de här teamet, på hästen jag sitter på, det är ett sånt dream team. Vi har inte haft något att klaga på.

Guldtrion känner varandra sedan lång tid tillbaka – och enligt Baryard Johnsson har det varit en av nycklarna bakom succén.

– Det handlar om att vi känner varandra och är goda vänner, men det är inte bara vi tre. Vi har en fjärderyttare i Rolf-Göran (Bengtsson) som är outstanding och alla som sköter om hästarna. De här medaljerna är deras också, även om de sitter runt våra tre halsar, säger hon.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons