Annons

Barcelona välkomnar Xavi som tränare

Xavi Hernández är klar för en återkomst i Barcelona.
"Xavi kommer hem", skriver den spanska proffsklubben på sin hemsida.
Fotboll • Publicerad 6 november 2021
Xavi Hernández lämnar Al Sadd och återvänder till Barcelona. Arkivbild.
Xavi Hernández lämnar Al Sadd och återvänder till Barcelona. Arkivbild.Foto: Vahid Salemi/AP/TT

Xavi Hernández har kommit överens med Barcelona om att ta över tränarjobbet i den krisande storklubben.

Kontraktet sträcker sig i det som återstår av den nuvarande säsongen, liksom ytterligare två säsonger.

Annons

Enligt klubben förväntas han komma hem i helgen, för att på måndag presenteras vid en tillställning på Camp Nou med efterföljande presskonferens.

Xavi Hernández spelade 767 matcher för Barças seniorlag, vilket klåddes först av Leo Messi. Förutom att han spelade ungdomsfotboll för klubben blev det 17 år i a-laget mellan 1998 och 2015.

Mittfältsgeneralen lämnade klubben 2015 för qatariska Al Sadd. Där har han kombinerat spelarkarriären med att utbilda sig till fotbollstränare och 2019 tog han över posten i klubben.

Al Sadd gick vid lunchtid på fredagen ut med att 41-åringen skulle lämna för Barcelona, så länge utköpsklausulen på motsvarande 50 miljoner kronor betalades.

Xavi Hernández tar över ett Barcelona långt i från toppen. Förre tränaren Ronald Koeman sparkades i slutet av oktober efter klubbens kräftgång. Även assisterande tränaren Henrik Larsson fick gå.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons