Annons

Barça om Messi: "Skulle påverka oss i 50 år"

Lionel Messi lämnar Barcelona.
En raserad ekonomi sätter stopp för en förlängning.
Fotboll • Publicerad 6 augusti 2021
Lionel Messi lämnar Barcelona efter 21 år i klubben.
Lionel Messi lämnar Barcelona efter 21 år i klubben.Foto: Manu Fernandez AP/TT
Joan Laporta under fredagens presskonferens.
Joan Laporta under fredagens presskonferens.Foto: Joan Monfort AP/TT

Det mesta pekade på att Barcelona skulle få behålla sin stjärnspelare nästa säsong, men under torsdagen kom en oväntad vändning.

Efter 21 år i den katalanska klubben väljer Messi att lämna.

Annons

På fredagen höll Barcelonas nyligen tillträdde ordförande Joan Laporta en presskonferens där han förklarade varför.

Och skuldberget på över tio miljarder kronor, som klubben tvingas hantera efter den avgående ordföranden Josep Maria Bartomeu är en avgörande faktor, menar han.

– Jag vill inte gå in på situationen som vi ärvde och de fruktansvärda beslut som gjordes då. Det har gått från dåligt till ännu värre, säger han enligt Reuters.

Laporta säger att klubben var överens med Messi om ett nytt tvåårskontrakt som skulle betalas ut över fem år, men La Ligas finansiella regelverk satte stopp.

– Vi hade behövt pantsätta klubben, vilket skulle påverka oss i 50 år framåt när det gäller tv-rättigheter. Jag behövde ta ett beslut, säger han.

– Vi kan inte utsätta klubben för en ännu större risk.

Att Messi, trots allt, skulle kunna bli kvar i klubben ser Laporta som en omöjlighet.

– Jag vill inte ge falska förhoppningar. För två dagar sedan insåg jag att det inte är möjligt. Det fanns en deadline för oss och Messi. Och han har andra erbjudanden också.

Nu pekar det mesta på att argentinaren skriver på för antingen franska storklubben Paris Saint-Germain eller engelska Manchester City.

– Messi förtjänar allt. Han har gjort allt för att stanna, det var hans vilja. Jag är ledsen, men jag vet att vi har gjort allt vi kunnat för att lösa detta. Det finns ett liv före och efter Leo.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons