Annons

Bandytoppen avgår – och riktar skarp kritik

Kort inpå lördagens årsmöte avgår Svenska bandyförbundets ordförande för tävlingskommittén, Christer Persson, med omedelbar verkan.
Samtidigt ger han förbundsstyrelsen – och ordförande Per-Anders Gustafsson – skarp kritik i ett mejl som TT tagit del av.
Bandy • Publicerad 9 juni 2021
Bandyboll. Arkivbild.
Bandyboll. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Till skillnad från i fjol verkade slutspurten inför Svenska bandyförbundets årsmöte bli lugn. Men tre dagar innan lördagens årsmöte meddelar tävlingskommitténs ordförande Christer Persson att han lämnar alla sina uppdrag inom bandyförbundet.

– Det är tråkigt att Christer slutar för han har gjort ett fantastiskt jobb under många år. Jag tror han är en av de som jobbat mest ideellt, mer än många andra, för den här sporten, säger Svenska bandyförbundets vice ordförande Jesper Kärrbrink.

Annons

– Det går inte att jobba vidare för jag ser inte att det kommer att bli bättre framöver heller, säger Christer Persson till Bandypuls.

Samtidigt kritiserar han både förbundsstyrelsen i helhet och ordföranden Per-Anders Gustafsson.

15 punkter bakom beslutet

I mejlet listar han 15 punkter som ligger bakom sitt beslut.

Bland annat kritiserar han förbundsstyrelsens bristfälliga kommunikation och beskriver den som obefintlig förutom när förbundet kritiserar tävlingskommittén av olika anledningar och att förbundsordförande Per-Anders Gustafsson lagt sig i kommitténs arbete samt att styrelsen tagit tävlingsbeslut ovan kommitténs huvuden utan dialog.

– Det har varit ett tufft år. Vi tittar på de synpunkter han har. Vi kanske inte håller med om alla, men det finns alltid saker vi kan göra bättre, säger Jesper Kärrbrink.

"Aldrig varit med om något liknande"

Dessutom anklagar Christer Persson förbundsordföranden för att utöva påtryckningar på kommittén med rena lögner.

– Jag har varit ordförande i tävlingskommittén under både Stig Bertilsson och Håkan Ramsin, när de var förbundsordförande. Och jag har aldrig upplevt något liknande tidigare, det är i år som det har blivit värre, säger Persson till Bandypuls.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons