Annons

Balck expert i Sportens direktsändning

Sporten tv-sänder Kalmar GP:s stadslopp direkt på webben.Före detta cykelproffset Sebastian Balck är expertkommentator.– Det kommer att bli en show, säger han.
Kalmar • Publicerad 26 juli 2017
Sebastian Balck har lämnat sadeln och kliver nu in som expertkommentator. Foto: Anders Johansson
Sebastian Balck har lämnat sadeln och kliver nu in som expertkommentator. Foto: Anders Johansson

Med det bästa startfältet på Kvarnholmens gator någonsin och en av Kalmars genom tiderna främsta cyklister som expert i sändningen är allt bäddat för att fredagskvällen den 4 augusti kommer att bli något alldeles extra.

– Det blir debut som kommentator för min del och det ska bli riktigt kul. Jag känner många sedan min tid som proffs och får väl säga att jag har bra koll på de främsta i Europa, säger Sebastian Balck.

Annons

Med 80 proffscyklister på startlinjen är det upplagt för en riktig fartfest på de smala gatorna.

– Det kommer att bli det bästa loppet någonsin i Kalmar i och med att tävlingen blivit UCI-klassad. Det är en Europatour-klassificering som gör att många av de bästa cyklisterna kommer hit. De kör om poäng vilka betyder mycket för deras framtida förhandlingar om kontrakt och lön. Det är inte bara en tävling om prispengar utan på riktigt, säger Sebastian Balck.

Loppet startar 19.30 fredag 4 augusti och cyklisterna kör 60 minuter plus två varv på banan på Kvarnholmen.

Förstapriset är 30 000 kronor.

Lasse HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons