Annons

Bahoui hjälte mot Djurgården

Nabil Bahoui avgjorde tvillingderbyt mot Djurgården.
Efteråt firade han med en speciell målgest in i tv-kameran.
Fotboll • Publicerad 8 november 2020
AIK:s Nabil Bahoui jublar efter segermålet mot Djurgården.
AIK:s Nabil Bahoui jublar efter segermålet mot Djurgården.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Matcherna mellan Djurgården och AIK brukar inte bli några målsprakande tillställningar.

När säsongens sista Stockholmsderby skulle avgöras på Tele2 arena var det inga undantag.

Annons

AIK vann till slut med 1-0 efter att Nabil Bahoui satt dit avgörandet i den 74:e minuten.

Bahoui firade

Målet firades med en speciell målgest som Bahoui förklarade efter slutsignal.

– Jag skulle vilja säga, men de som vet de vet. Jag har haft det ganska tufft en bra tid och det är synd att jag inte gjort något och ändå fått ta så mycket skit. Jag har familj och barn, det är inte kul att bli så smutskastade, säger han till Dplay.

Derbystämningen har fått sig en törn då läktarna gapar tomma, men strax innan halvtid blixtrade det till.

AIK:s Sebastian Larsson tappade bollen i offensivt straffområde och beslutade sig för att kapa Fredrik Ulvestad bakifrån, vilket väckte starka reaktioner i det blårandiga lägret.

Ett fult tilltag enligt Ulvestad.

– Jag är glad att jag står här på två ben, jättefultackling jag har sett den på nytt och det är ett solklart rött. Det är helt sjukt att det inte är rött. Om jag inte lyfter foten så är det en karriärshotande tackling, säger han efter matchen.

Larsson oförstående

Sebastian Larsson tilldelades ett gult kort för tacklingen, men tycker själv inte att det var något större övertramp.

– Han får tycka det om han vill, jag har inga problem med det. Det är väl ganska oviktigt vad jag tycker, säger han.

Därefter small det ett flertal gånger. Bland annat i slutet när Eric Kahl tacklade in Haris Radetinac i reklamskyltarna. En situation som fick Mikael Lustig att jubla.

Annons

– Jag tycker att det är kul att se de yngre spelarna tackla Djurgårdare så de flyger in i reklamskyltarna, det är fantastiskt. Så länge det inte är publik här får man vara ett fan själv, säger han

Med kvarten kvar att spela var det till sist AIK som skulle ta ledningen i matchen. Nyligen inbytte Nabil Bahoui tog emot ett inspel från vänster och satte dit bredsidan. Bollen färdades mellan Jacob Une Larssons ben innan den hittade över mållinjen.

Larsson skadad

Strax innan slutsignalen tvingades Sebastian Larsson utgå skadad. Mittfältaren haltade betänkligt när han fick hjälp att lämna planen. Men han ger lugnande besked inför kommande landslagssamling.

– Jag fick en hopstötning på utsidan knäet så det domnade bort lite. Förhoppningsvis är det bara någon nervskada, det är första diagnosen, vi hoppas på det. Förhoppningsvis handlar det bara om en eller två dagar.

Matchresultatet innebär att AIK klättrar från tionde till åttonde plats i den herrallsvenska tabellen. För Djurgården, som ligger på fjärde plats i tabellen med två poäng upp till BK Häcken, minskar möjligheten att nå Europaspel nästa säsong, även om chansen fortfarande finns.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons