Annons

Avstängda brittiska fans tvingas lämna in pass

Brittiska fotbollssupportrar som stängts av från fotbollsarenor måste tillfälligt lämna in sina pass inför VM från och med fredag nästa vecka, rapporterar nyhetsbyrån .
Fotboll • Publicerad 9 oktober 2022
Al Thumama-stadion, i Doha i Qatar, som är en av arenorna i fotbolls-VM.
Al Thumama-stadion, i Doha i Qatar, som är en av arenorna i fotbolls-VM.Foto: Hussein Sayed/AP/TT

Syftet med åtgärden, som berör strax över 1 300 personer, är att förhindra våldsbenägna och misskötsamma fans från England att Wales från att åka till fotbolls-VM i Qatar, som drar i gång nästa månad.

Enligt det brittiska inrikesdepartementet kan den som inte lämnar över passet och försöker att ta sig till turneringen riskera dryga böter och fängelse i upp till sex månader.

Annons

Om någon av de totalt 1 308 personerna önskar behålla sitt pass för att kunna resa till andra länder från 10 november till turneringens slut krävs ett särskilt tillstånd.

– Vi ser alla fram emot att heja fram England och Wales i Qatar och vi kommer inte att låta en minoritet bestående av förbrytare förstöra vad som kommer att bli en spännande turnering, säger Storbritanniens inrikesminister Suella Braverman, till PA.

Enligt siffror från inrikesdepartementet följde 99 procent av dem som stängts av från fotbollsarenor lagen och lämnade in sina pass inför fotbolls-VM 2018.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons