Annons

AVSLÖJAR: Nybro Vikings jagar Håkan Åhlund

Mikael Tisell fick sparken på lördagen.
Ersättaren kan bli Håkan Åhlund.
– Ett intressant namn, säger klubbchefen Rasmus Aro.
ISHOCKEY • Publicerad 19 november 2022
Håkan Åhlund kan vara ett namn för Nybro Vikings.
Håkan Åhlund kan vara ett namn för Nybro Vikings.Foto: Erland Segerstedt/TT

Efter en längre tids svaga resultat tog Nybro Vikings beslutet att entlediga Mikael Tisell från sitt jobb som huvudtränare under lördagen. Lösa uppgifter sa då att Jonny Ågren skulle kunna bli ersättare – men Vikings är på jakt efter ett betydligt större namn än så.

Barometern kan avslöja att Vikings är på jakt efter Håkan Åhlund – som tog upp IK Oskarshamn i SHL våren 2019. Enligt källor till Barometern har parterna till och med träffat varandra.

Annons

– Inga kommentarer, säger klubbchefen Rasmus Aro till Barometern.

Aro fortsätter:

– Vi är i en process hur vi ska formera ledarstaben framöver. Håkan är ett intressant namn, som dessutom är ledig för ett nytt uppdrag. Han har gjort bra det bra i klubbar – och framför allt IK Oskarshamn.

Det låter som att ni letar efter ett tungt namn?

– Vi vill så klart ha bästa möjliga lösning och har en plan för rekryteringen. Vi vet vad vi söker för efterträdare och Håkan är som sagt ett spännande namn.

Vad händer med den assisterande tränaren Pontus Nyberg?

– Vår ambition är att övriga ledarstaben ska vara intakt.

Åhlund tvingades lämna IK Oskarshamn i januari 2020 och säsongen därpå över AIK i Hockeyallsvenskan. Ett uppdrag han lämnade i januari 2021 på grund av personliga skäl. Efter det har han inte haft något uppdrag, men ska enligt uppgifter i Örnsköldsviks Allehanda ha träffat allsvenska Västerås för ett par veckor sedan. Efter det här ska han, enligt uppgifter till Barometern, ha träffat Nybro Vikings.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons