Annons

Avslöjar: Kivilahti bjuds ut till Vikings och KHC

Janne Kivilahti har ett avtal med IK Oskarshamn.
Men kommer med stor sannolikhet lämna laget.
– Vi har tittat på möjligheten, säger Daniel Stolt.
OSKARSHAMN/KALMAR • Publicerad 9 maj 2019
Foto: Erik Mårtensson/TT

Janne Kivilahti inledde förra säsongen i Nybro Vikings, och gjorde stor succé innan han köptes loss av IK Oskarshamn, där han skrev på ett kontrakt över den gångna säsongen och över den kommande.

Men det är osäkert om det blir någon fortsättning i IKO för finländaren. Enligt Sportens uppgifter har Kivilahti bjudits ut till flera andra lag i regionen – däribland Kalmar HC och Nybro Vikings.

Annons

Något som delvis bekräftas bekräftas av IKO:s sportchef Daniel Stolt.

– Vi har tittat på möjligheten att låna ut honom och kollat om det finns intresse för Janne, det är inget konstigt, bekräftar Stolt.

Betyder det att han inte kommer finnas med när ni går på is i sommar?

– Det är för tidigt att svara på. Men vi vill hitta en klubb från start och försöker hitta ett säsongslån. Först och främst i allsvenskan, sedan ligger både Kalmar och Nybro på ett bra geografiskt område.

Uppgifterna bekräftas även av Nybro Vikings klubbchef, Rasmus Aro.

– Vi har haft ett snack med Daniel Stolt angående Janne. Jag skulle inte kalla det för att vi blivit erbjuden honom, men om vi skulle vara intresserade ifall han inte tar en plats i SHL, säger Aro.

Hur tänker ni?

– Vi får hålla en dialog, men det är inte aktuellt den närmsta tiden. Jag kan tänka mig att han ska få chansen i Oskarshamn, och det är upp till dem hur de ska göra. Just nu är det inget som är nära över huvud taget.

Sporten har sökt Kalmar HC:s sportchef Roger Nyström för en kommentar.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons