Annons

Australiska regeringen avgör Djokovics öde

Tennis • Publicerad 12 oktober 2022
Novak Djokovic i Belgrad i januari förra året. Den serbiske tennisspelaren nekades visum i Australien inför Australian Open senast då han inte har vaccinerat sig mot covid-19, vilket gjorde att han tvingades lämna landet. Arkivbild.
Novak Djokovic i Belgrad i januari förra året. Den serbiske tennisspelaren nekades visum i Australien inför Australian Open senast då han inte har vaccinerat sig mot covid-19, vilket gjorde att han tvingades lämna landet. Arkivbild.Foto: Darko Bandic/AP/TT

Myndigheterna i Australien avgör om tennisstjärnan Novak Djokovic, 35, får delta i Australian Open i januari eller inte.

– Vi rättar oss efter regeringen. Det är en en fråga mellan de båda, säger turneringschefen Craig Tiley med hänvisning till Djokovic och den australiska regeringen.

Annons

Världssjuan Djokovic, med 21 grand slam-titlar i bagaget, fick inte möjligheten att försvara sin Australian Open-titel senast eftersom han inte har vaccinerat sig mot covid-19. Efter många turer – där serben först fick medicinsk dispens för att delta i turneringen – fick Djokovic till slut sitt visum indraget vilket resulterade i att han fick lämna landet.

Australian Open avgörs mellan 16 och 29 januari nästa år. Rafael Nadal vann turneringen det här året.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons