Annons

Australiens F1-tävling ställs in

Formel 1 • Publicerad 6 juli 2021
F1 i Melbourne senast Australiens GP kördes, i mars 2019.
F1 i Melbourne senast Australiens GP kördes, i mars 2019.Foto: Rick Rycroft/AP/TT

Australiens GP, som skulle ha inlett säsongen i mars, men sedan flyttades till november, har nu ställts in helt och hållet.

– Det är så här pandemin slår, tills vi får mycket högre vaccineringsgrad kan vi inte återvända till det normala, säger Martin Pakula, delstaten Victorias ansvarige för sportfrågor, enligt ABC News.

Annons

Det är andra året i rad som tävlingen i Melbourne ställs in, men Martin Pakula hoppas att tävlingen ska kunna gå av stapeln 2022.

Trots beskedet räknar formel 1:s ordförande Stefano Domenicali att man ska kunna genomföra 23 lopp den här säsongen, som planerat.

– Samtidigt som det är en besvikelse att vi inte kommer att tävla i Australien, så är vi säkra på att vi kan leverera 23 lopp den här säsongen och vi har ett antal alternativ som vi kan jobba med framåt, säger han enligt Reuters.

Nästa lopp på programmet är Englands GP på Silverstone den 18 juli. Det är då tänkt att 140 000 åskådare ska kunna följa loppet på läktarna vilket väckt kritik.

Nederländaren Max Verstappen leder F1-serien före britten Lewis Hamilton.

Pandemin har haft ett väldigt lindrigt förlopp i Australien. Men landet ligger samtidigt efter i vaccineringen, hittills är bara åtta procent av den vuxna befolkningen fullvaccinerad mot covid-19.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons