Annons

Assarsson och Teern lämnar Kalmar FF:s styrelse

Efter den kraftiga kritikstormen lämnar nu Johan Assarsson och Richard Teern Kalmar FF:s styrelse.
KALMAR • Publicerad 24 november 2018
Johan Assarsson och Richard Teern.
Johan Assarsson och Richard Teern.

Ordförande Johan Assarsson och Richard Teern meddelade sina beslut vid fredagens styrelsemöte. De lämnar nu med omedelbar verkan. "Besluten är personliga och kommer bland annat som en följd av den senaste veckans händelseutveckling runt Kalmar FF”, skriver styrelsen i pressmeddelandet.

Övriga ledamöter kommer att stanna kvar ”med hänvisning till att det krävs sex ledamöter för att vara beslutsför och med en ledamot på en längre utlandsresa”.

Annons

Vice ordförande Jonas Persson kommer att leda styrelsearbetet till nästa årsmöte.

LÄS MER – ASSARSSONS EGNA ORD OM AVHOPPET:

Sedan Henrik Rydström fick sparken från Kalmar FF har det stormat kraftigt kring styrelsen. Många supportrar och fotbollstyckare har rasat mot sättet som KFF-ikonen fick lämna. Genom att samla in namnunderskrifter har medlemmar i Kalmar FF fått till en extrastämma och gruppen bakom upproret har sagt sig vilja byta ut delar av styrelsen.

Andreas Treffenberg, initiativtagaren bakom namninsamlingen är nöjd med beskedet:

– Det är såklart ett besked som vi välkomnar. Vi räknar fortfarande med att vara i kontakt med valberedningen, där vi får möjlighet att presentera våra förslag, säger han och fortsätter:

– Nu blir det dessutom tydligt vad det finns att rösta om. Vi är inte ute efter ett kaosmöte, utan vi vill vara med att lösa det här på ett vuxet sätt för föreningens bästa.

Sporten söker Richard Teern.

Artikeln uppdateras.

LÄS MER OM SUPPORTERUPPRORET I KALMAR FF:

David IsefjordSkicka e-post
David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons