Annons

Asllani i målform inför viktiga OS-lägret

Nästa vecka samlas landslaget för två viktiga matcher inför sommarens OS. Kosovare Asllani kommer dit i målform och som klar för Champions League nästa säsong.
Fotboll • Publicerad 6 juni 2021
Kosovare Asllani gjorde ett mål när Real Madrid vände mot Real Sociedad i den spanska ligan. Arkivbild.
Kosovare Asllani gjorde ett mål när Real Madrid vände mot Real Sociedad i den spanska ligan. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Den svenska stjärnspelaren gjorde ett mål när Real Madrid vände ett 0–2 underläge mot Real Sociedad till seger 3–2 på bara 20 minuter i den spanska ligafotbollen.

Asllani reducerade till 1–2 efter 70 minuters spel och sedan gjorde Madridklubben ytterligare två snabba mål i slutet av matchen vilket fullbordade vändningen.

Annons

Kosovare Asllani och svenska lagkamaraten Sofia Jakobsson kan se tillbaka på en lyckad säsong med klubblaget.

Real Madrids nystartade damlag ligger tvåa i tabellen med två omgångar kvar och kan vara säkra på att komma bland de tre främsta i serien, vilket ger plats i nästa säsongs Champions League.

Suveräna Barcelona, som även vann Champions League-finalen i Göteborg för ett tre veckor sedan, har redan säkrat den spanska ligatiteln.

Asllani, Jakobsson och de andra i det svenska landslaget samlas i Kalmar under måndagen för att träna och spela två landskamper inför OS. Först väntar Norge den 10 juni och därefter Australien fem dagar senare.

OS-fotbollen sparkar i gång den 21 juli. Premiären spelas mot USA.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons