Åsa Lundströms besked: ”Jag kör Ironman i Kalmar i sommar”

Åsa Lundström gör Ironman i Kalmar. Hon har stått vid sidan om för många gånger nu, menar hon. Sverigeettan har längtat efter att tävla i Kalmar och nu är det dags.
Kalmar • Publicerad 3 januari 2018
På startlinjen i Ironman Kalmar 2018. Sveriges främsta kvinnliga triathlet Åsa Lundström lämnade beskedet i Kalmar på onsdagskvällen.
På startlinjen i Ironman Kalmar 2018. Sveriges främsta kvinnliga triathlet Åsa Lundström lämnade beskedet i Kalmar på onsdagskvällen.Foto: Anders Blank

Under tisdagskvällen kom Åsa Lundström för att tillsammans med vännen Björn Mortensen köra ett spinningpass på Wellness studio. Men hon hade också en nyhet med sig.

– Ja. Jag kan inte hålla mig undan längre, längtan är för stor. Jag kommer att köra Ironman i augusti 2018.

Hon är välkänd i Kalmar och triathlonsammanhang. Även om det är länge sedan hon genomförde ett Ironman så har hon alltid varit på plats. Oftast för att köra sprinten som hon har för vana att vinna och för att stå vid sidan av och heja. Men hon har undvikit den långa distansen för att Kalmartävlingen ligger väldigt nära VM på Hawaii.

– Men med ålder kommer också samlade träningstimmar så nu känner jag att jag klarar av båda tävlingarna, säger hon.

Men upplägget blir lite annorlunda i år. Åsa Lundström har sista terminen kvar på läkarlinjen i danska Odense och kommer att studera på heltid fram till sommaren.

Men vad händer med sportkarriären när du får din legitimation?

– Ingenting.

Vad?

– Min ambition är att aldrig jobba som läkare, det är bara en backup-plan. Jag räknar med att kunna tävla och inte behöva jobba, säger hon.

Så här såg det ut när Åsa Lundström vann Kalmar Mini Tri i somras:

Anders BlankSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.