Annons

Argentina tappade poäng i VM-kvalet

Argentina hade chans att gå upp i topp i det sydamerikanska VM-kvalets tabell. Men trots ett mål av Lionel Messi fick de blåvitrandiga bara med sig en poäng från hemmamötet mot Chile.
Fotboll • Publicerad 4 juni 2021
Lionel Messi deppar efter VM-kvalet mot Chile.
Lionel Messi deppar efter VM-kvalet mot Chile.Foto: Agustin Marcarian/AP/TT

Messi gav Argentina ledningen på straff efter att Lautaro Martínez fällts. Men efter en halvtimmes spel kunde Alexis Sánchez, till vardags i Milan, lägga bollen i öppet mål till 1–1. Chiles målvakt Claudio Bravo kunde sedan med flera fina insatser rädda lagets poäng.

Tidigare under dagen spelade Uruguay och Paraguay 0–0 och Bolivia besegrade Venezuela med 3–1.

Annons

Brasilien, som under natten till lördag möter Ecuador, leder tiolagsgruppen efter fyra raka segrar. Argentina, med en match mer spelad, är en poäng efter.

Det sydamerikanska VM-kvalet ligger efter i schemat sedan två omgångar i mars fick ställas in på grund av coronapandemin. De matcherna, bland dem Brasilien–Argentina, har ännu inte fått nya speldatum.

Veckans VM-kval spelas inför det sydamerikanska mästerskapet Copa América, som inleds den 14 juni och bara i veckan flyttades till Brasilien.

Men enligt brasilianska medier tvekar de brasilianska spelarna som bor i Europa om spel i mästerskapet. Förbundskapten Tite säger att laget ska fatta ett gemensamt beslut efter kvalmatchen mot Paraguay den 8 juni.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons