Annons

Altético illa ute men klarade tre poäng

Atlético Madrid håller undan i den stenhårda spanska fajten om ligaguldet.
Men det var på håret.
På tilläggstid missade Elche en straff.
Fotboll • Publicerad 1 maj 2021
Marcos Llorente hade marginalerna på sin sida när Atlético tog tre mycket viktiga poäng mot Elche.
Marcos Llorente hade marginalerna på sin sida när Atlético tog tre mycket viktiga poäng mot Elche.Foto: Bernat Armangue/AP/TT

Marcos Llorentes mål såg ut att räcka till en uddamålsseger för Atlético borta mot bottenlaget.

Men då fick just Llorente bollen på handen och efter VAR-kontroll fick Elche straff. Där och då hade straffskytten Fidel alla fans till Real Madrid, Barcelona och Sevilla med sig – men han prickade stolpen.

Annons

De tre poängen gör att Atlético, först ut av topplagen i den 34:e omgången, nu leder ligan med två poäng före Real, med fem före Barcelona och sex före Sevilla. De senare har en match mindre spelad.

Real Madrid hade fullt upp med att få hål på Osasuna. Först med kvarten kvar lyckades mittbacken Eder Militao spräcka nollan med en nick.

Kort senare gjorde Casemiro 2–0.

Alexander Isak spelade 81 minuter i Real Sociedads bortamöte med Huesca. När den svenske landslagsanfallaren klev av planen var det mållöst i matchen.

Några minuter senare skickade Huesca in segermålet. En förlust som ger både Real Betis och Villarreal chansen att knappa in på ligafemman Sociedad.

Jumbon Eibar, den lilla baskiska klubben som på trots mot verkligheten gjort några säsonger i La Liga, har inte gett upp hoppet om att hänga kvar.

Kike Garcia drämde in ett hattrick hemma mot Alavés när Eibar vann med 3–0.

John Guidetti hoppade in i Alavés med en knapp halvtimma kvar att spela, men kunde inte påverka matchutgången.

Med fyra omgångar kvar är Eibar fem poäng från närmaste räddningsplanka, som är Huesca.

Kampen i botten är minst lika spännande som guldstriden. Alvés har 31 poäng, trion Huesca, Valladolid och Elche har 30 medan Eibar står på 26.

Tre klubbar flyttas ned.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons