Annons

Alpinstjärnan skadad – i motocross

Den norske alpinstjärnan Henrik Kristoffersen inleder OS-säsongen med en skada. 26-åringen fick en fraktur i fotleden efter att ha kört motocross i Österrike.
Alpint • Publicerad 6 maj 2021
Henrik Kristoffersen. Arklivbild.
Henrik Kristoffersen. Arklivbild.Foto: Torstein Bøe/NTB/TT

– Han körde motocross i lördags och hoppade lite kort i ett dubbelhopp. Då blev trycket lite för hårt och han fick en hård landning. Han blir borta i sex veckor, säger pappan Lars Kristoffersen till NTB.

Enligt Lars Kristoffersen har motocrossåkning gjort sonen till en bättre alpinåkare.

Annons

– Han har kört motocross sedan han var sex år. Det är en stor och viktig del i hans träning. Det är många av de bästa som kört och kör motocross, säger han och räknar upp Ingemar Stenmark, Marcel Hirscher och Marc Strauss.

Pappan säger att det är tur i oturen att skadan kom nu.

– Vi får inte köra på snö på grund av stängda inomhushallar i Tyskland på grund av pandemin. Det var egentligen planen att träna där. Så vi planerar att vara tillbaka på snö i mitten av augusti, säger han till VG.

Kristoffersen hade ingen lyckad vinter i slalombackarna och tog bara en seger i världscupen och ett brons i slalom i VM.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons