Annons

Alpina landslagsåkaren långtidsskadad: "Tungt"

Storslalomåkaren Mattias Rönngren har drabbats av en allvarlig axelskada.
26-åringen kan tvingas avstå skidåkningen i flera månader.
Alpint • Publicerad 24 juli 2020
Mattias Rönngren tvingas avstå skidåkningen i flera månader efter att ha drabbats av en axelskada. Arkivbild.
Mattias Rönngren tvingas avstå skidåkningen i flera månader efter att ha drabbats av en axelskada. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Landslagsåkaren Mattias Rönngren som tidigare dragits med hjärnskakning och en knäskada har nu skadat axeln och tvingats till operation, det skriver SVT. Skadan sitter i broskringen i vänstra axeln.

– Just nu har han kraftiga begränsningar i sin rörlighet. Efter en sådan här operation krävs det tuff rehab. Axeln håller inte för lång tid tyvärr. Det kommer ta flera månader innan han kan träna full styrketräning och åka skidor, säger landslagsläkaren Jakob Swanberg till SVT.

Annons

Läkare misstänker att skadan uppkom efter en tidigare krasch men att han ska ha känt av skadan först nu. Rönngren kommer inte kunna starta säsongen som planerat.

– Det uppenbara är att det kommer försena hans säsong, säger landslagsläkaren och fortsätter:

– Mentalt är det ju tungt men han ser positivt på det och hittar alternativa sätt att träna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons