Annons

Allen inför avslutningen: ”Det är klart vi känner press”

Tre matcher återstår för att rädda kontraktet.
Oskarshamns AIK spelar med stor press.
– Alla poäng är oerhört viktiga nu, säger John Allen.
Fotboll • Publicerad 18 oktober 2019
John Allen och Oskarshamns AIK är pressade inför de tre avslutande omgångarna i division 1.
John Allen och Oskarshamns AIK är pressade inför de tre avslutande omgångarna i division 1.Foto: Daniel Svensson

Oskarshamns AIK har inte vunnit två matcher i rad på hela säsongen. Nu befinner de sig i en prekär situation med tre omgångar kvar. Det är fem poäng upp till säker tabellmark och två poäng ner till direktnedflyttning.

– Det är förstås tre viktiga matcher kvar. Tre matcher där vi förhoppningsvis ska kunna ta tillräckligt med poäng för att säkra nytt kontrakt. Alla poäng är oerhört viktiga nu, säger OAIK-tränaren John Allen.

Annons

Det kanske största problemet genomgående under säsongen är att laget släpper in alldeles för mycket mål, mest i serien.

– Vi har fått slita för målen framåt och släppt in för enkla mål bakåt, det har varit den återkommande historien för oss den här säsongen, säger Allen som trots den blytunga säsongen upplever att det finns en positiv känsla i gruppen.

– Mentaliteten i veckorna och attityden på träningarna är prickfri, det ska spelarna ha beröm för. Trots den tuffa säsongen, så har vibbarna varit bra. Vi tror på att vi ska fixa det här.

Men det är ett tufft läge – känner ni ingen press?

– Jag skulle ljuga om jag sa att vi inte upplever någon press. Det är jag övertygad om att alla inblandade i botten gör, alla poäng blir så oerhört viktiga. Jag tycker ändå vi hanterat det bra och även om inte resultaten varit med oss tycker jag prestationerna varit bra en period.

James Sinclair saknas på grund av skada, men i övrigt ska alla spelare finnas tillgängliga till lördagens hemmamatch mot Torns IF, ett Torn som träningsspelade mot Malmö FF i veckan och förlorade med 3-0.

Fakta

Oskarshamns AIK–Torns IF

Var: Arena Oskarshamn

När: Lördag, 15.00

Notera att:

• Bortamötet mot Torn i somras är nog en säsongens tyngsta för OAIK. Torn kvitterade till 2-2 i den 95:e minuten.

• Torns IF har bara förlorat en av sina fem senaste matcher och ligger sex poäng före OAIK i tabellen.

Johnny LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons