AIK tog tredje raka

Ishockey • Publicerad 11 oktober 2020
Lisa Johansson och hennes AIK kunde jubla åt tredje raka segern i SDHL när Göteborg besegrades med 4–1 på lördagen. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Först kom sex raka förluster. Men nu är AIK inne på motsatt spår i SDHL-hockeyn där laget tog sin tredje raka seger efter 4–1 mot Göteborg på hemmais.

Men det var tabelljumbon Göteborg som tog ledningen i matchen i den första perioden genom Jennifer Carlsson. Kvitteringen kom inte förrän långt in i den andra perioden när Iveta Koka sköt in 1–1.

I den avslutande perioden var det dock hemmalaget för hela slanten. Först gjorde Line Bialik Öien både 2–1 och 3–1 innan Betty Jouanny fastställde slutresultatet i tom kasse med sitt första mål för säsongen.

I och med segern klättrar AIK upp till den sista slutspelsplatsen, eftersom Leksand förlorade borta mot Djurgården med 0–1.