Annons

AIK förstärker mittfältet med landslagsman

Vincent Thill är klar för AIK. Klubben meddelar på sin webbplats att man lånar in mittfältaren från Vorskla Poltava.
Fotboll • Publicerad 5 augusti 2022
Vincent Thill, till vänster, är klar för AIK. Arkivbild.
Vincent Thill, till vänster, är klar för AIK. Arkivbild.Foto: Petros Karadjias/AP/TT

AIK lånar in ett bekant ansikte. Vincent Thill var nyligen med när AIK Europakvalade mot Vorskla Poltava, då spelade luxemburgaren för det ukrainska laget.

22-åringen imponerade så pass mycket att AIK valde att agera.

Annons

"Vincent är en spelare som är skicklig på små ytor och har en fin vänsterfot. En offensivt balanserad spelare som ökar konkurrensen på flera positioner då han kan spela både på kant och centralt", säger sportchefen Henrik Jurelius på AIK:s hemsida.

Med anledning av Rysslands intåg i Ukraina har spelare i båda ländernas ligor fått tillåtelse av internationella fotbollsförbundet, Fifa, att pausa sina avtal till den 30 juni 2023.

Thill valde att utnyttja den möjligheten efter bara två matcher för ukrainska Vorskla och lånas ut till Stockholmsklubben över perioden.

"AIK imponerade på mig med deras supportrar. Jag är väldigt taggad på att få debutera för klubben", säger nyförvärvet.

Han har tidigare, under den här säsongen, spelat för Örebro i superettan och har representerat Luxemburg 42 gånger och gjort tre mål. Thill får tröjnummer 17.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons