Annons

Åhlund: ”Vi ska upp hit igen på måndag”

Tre IKO-utvisningar första åtta minuterna i andra perioden.
Det satte prägeln på match fem.
– De sex box play-minuterna dödar oss.
Timrå (Sportens utsända) • Publicerad 4 april 2019 • Uppdaterad 5 april 2019
Håkan Åhlund, tränare i IK Oskarshamn.
Håkan Åhlund, tränare i IK Oskarshamn.Foto: Claus Meyer/TT

En jämn och mållös första period gick möjligen på poäng till IK Oskarshamn. Det som hände tidigt i andra skulle prägla resten av matchen.

– Jag tycker vi kommer ut bra första perioden, skapar bra och heta chanser som vi bör ta tillvara på. I andra får vi spela sex minuter box play första halvan och det dödar oss, säger IKO-tränaren Håkan Åhlund.

Annons

1-0 kom efter 2.44 och 2-0 efter 8.33 i powerplay.

IKO kunde dock reducera genom Filiph Engsund efter 14.01.

– Vi kommer tillbaka i fem mot fem-spelet en bit in i perioden.

Tredje perioden blev ganska svajig utan särskilt många heta målchanser första halvan. Det som skulle avgöra blev när Christoffer Rifalk var ute bakom egen kasse och misslyckades helt med en passning och Filip Hållander kunde göra 3-1. 4-1 kom sedan i tom kasse.

– Jag tycker vi driver spelet fram tills de får 3-1. Hade vi haft lite bättre avslut i första perioden hade det varit en annan match.

Hur avgörande blir de tre utvisningarna i början på andra?

– Klart att det blir en oerhörd belastning och några av de som blev utvisade brukar spela i fyra mot fem. Jag tycker ändå det är starkt att reducera och vi skapar oss en bra chans inför sista.

Tycker du ni är hårt straffade med de där tre utvisningarna?

– Jag säger samma sak som jag sa där ute (i tv-sändningen), domarna gör så gott de kan. Den sista de tar för för många gubbar på isen, med det avståndet finns det flera sådana.

Tredje raka förlusten här uppe och nytt underläge i matchserien – hur mentalt jobbigt är det?

Annons

– Inget jobbigt alls, jag tycker ändå det är vi som driver den här matchen. Det är klart de får övertag när vi får spela sex minuter i box play. För oss är det bara att ladda om. De är välkomna till Oskarshamn på lördag och så ska vi hit igen på måndag.

Johnny LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons