Annons

13 inget lyckotal för Kim

Golf • Publicerad 9 augusti 2021
Kim Si-Woo betraktar ett av sina utslag i WGC-tävlingen i Tennessee.
Kim Si-Woo betraktar ett av sina utslag i WGC-tävlingen i Tennessee.Foto: John Amis/AP/TT

Kim Si-Woo lär drömma mardrömmar om hål 11 på TPC Southwind i Memphis.

Den koreanske golfaren åkte direkt från OS i Tokyo till WGC-tävlingen i Tennessee. Väl i USA blev det tre rundor och tio hål utan större uppmärksamhet och få utanför hans team hade kommit ihåg hans medverkan.

Annons

Då kom korthålet där Kim Si-Woo slog till. En gång, två gånger ... ja efter fem vattenplask nådde det sjätte slaget äntligen det vattenomgärdade greenområdet.

Väl på säker mark kunde han relativt enkelt chippa och enputta för totalt 13 slag på hålet, inräknat alla pliktslag han drog på sig. Det är enligt touren det högsta antalet slag någon spelare har behövt på ett par 3-hål på PGA-touren sedan 1983, de fyra majortävlingarna oräknade.

Tur i oturen var kanske att han aldrig var nära tätstriden, där USA-baserade mexikanen Abraham Ancer vann i särspel mot Sam Burns, USA, och Hideki Matsuyama, Japan.

Kim Si-Woo slutade sist, 13 slag över par och 29 slag bakom täten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons