Annons

Robbie Williams

Nyheter • Publicerad 13 november 2009

Robbie Williams är en entertainer. Inte minst privat. Det är mycket roande att följa hans bravader i skvallerpressen. Alltid är det nåt.

Men främst är han uppenbarligen en showman live. Ge honom en scen och han äger den omedelbart. Det är rejält påkostat och han lämnar ingen oberörd.

Annons

Åtminstone är det vad jag har läst mig till. Har aldrig sett honom live mer än lite på teve och det blir inte samma sak.

I stället sitter jag här med en bunt skivor som inte för ett ögonblick motsvarar den stjärnstatus Robbie Williams äger.

Hans splitternya Reality killed the video star är inget undantag. En stunds kravlös underhållning som är både ihålig och ganska trist efter ett par lyssningar. Det krävs mycket tålamod för att spela den en gång till. Och en gång till. Och igen.

Visst, det är roande i början att notera alla referenser som flimrar förbi. The Beatles, David Bowie, Oasis, Depeche Mode, George Michael, Pet Shop Boys, Rolling Stones. Dom är alla med på ett eller annat sätt. Men låtarna är tunna och ett par disconummer är rent bedrövligt sömniga.

Jag fattar det inte. Varför han säljer så otroligt många skivor.

Jag kan visserligen förstå en medeltempoballad som You know me. Den är storslagen och söt på samma gång och gungar skönt och är skivans i särklass vackraste sekvens. Den förtjänar en rejäl upplaga. Och ett par stråkförsedda milda ballader duger också gott. Men resten lämnar mig helt likgiltig.

Jag borde kanske se honom live för att kunna begripa vad som är så särskilt med plattorna.

Lyssna också på: Robbie Williams: Intensive care

DENNIS ANDERSSON

Dennis Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons