Annons

Vakna, Yvonne!

Jag var också på plats när flickan åkte ur karusellen och såg att mannen som körde karusellen inte var så intresserad av sitt jobb.
Nyheter • Publicerad 5 augusti 2013

Liknande känsla fick jag när jag läste i tidningen att Yvonne Bergvall (S) var upprörd över att de fick vänta i 20 minuter på en ambulans. Hur intresserad är då Yvonne av att sätta sig in i sitt jobb. Vet du inte att våra ambulanser ofta ligger mellan Kalmar och Västervik på grund av att delar av vår akutmottagning lagts ner av våra politiker? Vet du inte att det bara finns två ambulanser i Oskarshamn? Vet du inte att SOS alarm måste prioritera för att få resurserna att räcka till?

Detta var en otäck olycka som kunde ha slutat mycket illa, men det är alltid vid liknande folktillställningar som det blir belyst om hur lång tid medborgarna kan få vänta på en ambulans när det händer något. Det blir aldrig någon notis om hur det ligger till när någon i hemmet får vänta i 40 minuter med kraftiga bröstsmärtor som kan vara mycket mer akut en denna händelse.

Annons

Att du funderar på om landstinget själva skulle ta över larmcentralens roll måste vara ett försenat aprilskämt. En fungerande larmcentral med kunnig personal och all dess utrustning är mycket kostsamt. Då är det bättre att satsa pengarna på akutsjukvården i stället.

Se först till att ni får ett fungerande 1177 eftersom de flesta av alla onödiga larm är felprioritering av dem.

Magnus

Oskarshamn

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons