Annons

Universitetsbygget - ett Salve i jätteformat

Det som nu är på väg att hända här i Kalmar uppvisar stora likheter med det som vi tidigare fått uppleva med projektet Salve och i viss mån också med Konstmuseet– nämligen att våra politiker utan bred förankring, på mycket dåligt underlag, riskerar våra skattepengar – både kortsiktigt och långsiktigt.
Nyheter • Publicerad 13 februari 2012

Att döma av det underlag som presenterats offentligt är motiven för ett nybygge ingalunda övertygande i ett internationellt universitetsperspektiv, där varken glassiga statusbyggnader eller maktfullkomlig ledning är förutsättningar för framgångsrik forskning. Dessutom förefaller det ekonomiska underlaget mycket bristfälligt, såväl vad gäller det eventuella nybygget som konsekvenserna för miljö och bostadsbestånd. Att benämna det amatörmässigt är inte en överdrift.

Bästa politiker, vakna och reagera mot ett jättestort ”skrivbordsprojekt”. Fokus måste flyttas från status och prestigeprojekt till framgångsrik utbildning och forskning. Det var inte lokalerna som orsakade nedläggningar hos Astra Zeneca i Lund och Södertälje – det var forskningsresultaten.

P.O Olsson, civilingenjör och före detta företagsledare

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons