Annons

Satsning på ungdomspolitik?

Ytterligare en gång har Nybros politiker skämt ut sig genom att höja sina arvoden, just när kommunens ekonomi är i stort sett obefintlig.
Nyheter • Publicerad 7 maj 2012

Självklart känner sig alla i samhället illa berörda av att de som ska funka som våra förebilder tänker mer på sig själva än på oss, och jag som sitter i ungdomsrådet i Nybro känner mig riktigt kränkt. För ett tag sen drogs våra arvoden in för att spara pengar åt kommunen. Det rörde sig om cirka 160 kronor per person för varje möte i ungdomsrådet. Eftersom det är möte ungefär en gång varje månad blir det uppskattningsvis 1?600 kronor på ett år, en struntsumma!

Då undrar jag hur mycket politikerna vill satsa på sina efterträdare, de få ungdomar som faktiskt är intresserade av politik? Vad ska locka oss att gå på möten och fortsätta engagera oss i samhället när man ser sina få inkomster bli indragna samtidigt som toppolitikerna får sina arvoden höjda med 13 procent?

Annons

I skolan jobbar vi med att se saker ur andras perspektiv, och att tänka på våra medmänniskor. Kanske det finns vissa politiker som skulle behöva gå tillbaka till skolbänken?

Matilda Erlandsson, 15 år

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons