Annons

Polisens övervåld mot pensionär är anmäld

Pensionären hade på torsdagsmorgonen varit och handlat mat. När han kom hem till sin hyreslägenhet stod där sex personer och väntade på honom i trapphuset.
Nyheter • Publicerad 25 februari 2012

Det var tre personer från länsstyrelsen och tre poliser med revolver och batong. De kom helt oanmälda. Pensionären hade en hund som skulle besiktigas.

Pensionären skulle dagen efter gå till veterinären för att avlida hunden som var gammal och dålig, men myndigheten ville att detta skulle ske omedelbart.

Annons

Myndighetspersonerna trängde sig in i lägenheten och en av poliserna slog pensionären till golvet varvid han skadade sig ytterligare i sitt förut dåliga knä. Pensionären går med krycka och har hjärtsvikt.

Detta är övervåld och misshandel på en redan svag person och händelsen i Nybro är polisanmäld.

Pensionären mår fysiskt och psykiskt dåligt. Inte nog med att han var tvungen att avliva sin älskade hund så blev han också misshandlad av en polis.

Pensionären har många vänner i Nybro med omnejd som försöker stötta honom och alla är mycket bestörta och arga över det som hänt.

Jan J

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons