Annons

Du är också kung

Replik: Kungligt bröllop dyrt
för skattebetalarna
Nyheter • Publicerad 12 juni 2013

När jag läser din insändare, Kent Bergström, och känner avunden mellan raderna, väcks en undran om vad för slags lyx som kungafamiljen har som du själv saknar.

Du ska veta att för majoriteten av världens befolkning är det du, Kent, som är kungen. Det är du som har all lyx. Vad har just du gjort för att förtjäna allt gott du har fått?

Annons

Det är avunden som du ger luft åt som skapar oro, kriminalitet och upplopp runt om i världen, skillnaden är att det då finns gott fog för avunden.

Visst finns det orättvisor i Sverige men det blir nästan komiskt att framställa det som att vi svenskar hukar oss under bördan att försörja en kungafamilj. Särskilt en kungafamilj som genom sin existens och sitt symbolvärde faktiskt betyder något för många.

Lena Månsson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons