Annons

Den misshandlade får ingen sympati

Jag har tröttnat på att folk som har ett yrke där de ska hjälpa människor men inte förstår att de stjälper människor i stället.
Nyheter • Publicerad 6 december 2012

Om någon har brutit ett ben och åker till läkaren så blir benet gipsat men om någon blivit utsatt för misshandel svarar de "att det är väl inte så farligt, var lite snällare så blir det nog bra."

Om det dessutom är ett barn inblandat så måste barnen tillbaka till den som misshandlat dem. Det är det bästa för barnen, tycker de.

Annons

Om de själva hade blivit misshandlade hade de aldrig sagt så. Men de förstår inte? Hur ska de som mår dåligt och söker hjälp, få rätt hjälp?

I dag får man tyvärr inte det. De tror på den som misshandlar, inte på den som anmäler och söker hjälp. Jag trodde inte själv att det var så här förrän jag själv blev drabbad och fick uppleva att rättssamhället inte fungerar.

Anna Johansson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons