Brunegård går i sjukvårdsfolkets skor

Replik till Michelle Dobos Sandell, ”Vad vill politiker efter en dag i våra skor?”
Nyheter • Publicerad 6 juli 2012

Häromdagen skrev länsordföranden för Vårdförbundet Michelle Dobos Sandell en artikel i Barometern där hon utmanade politikerna i?kommunen och landstinget att gå en dag i deras skor.

Jag kan med stolthet konstatera att detta inte är något främmande för oss kristdemokrater. Allt sedan Gudrun Brunegård började som landstingsråd för KD så har hon, förutom kontinuerliga besök i verksamheten under året, också gjort prao på olika verksamheter runtom i länet under sommaruppehållet. Som sjuksköterska till yrket är hon också sedan lång tid väl förtrogen med många av sjukvårdsyrkenas utmaningar och glädjeämnen från insidan. I år ska hon följa personalens i deras arbete under ett par dagar på olika kliniker på vart och ett länets tre sjukhus och i?primärvården.

För oss kristdemokrater är det viktigt att inte bara lära känna verksamheterna, vars budgetar vi beslutar om, genom artiklar och statistiska rapporter utan också genom samtal med personalen, att höra deras berättelser och då och då genom att gå med dem på deras jobb. Det här är viktig redskap för oss för att förstå den verksamhet, de ljuspunkter och bekymmer som några av vårt lands verkliga superhjältar upplever under sin vardag.

Christopher Dywik, Politisk sekreterare (KD)

Landstinget i Kalmar än

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.