Annons

Även präster måste samråda med folk

Replik till Jimmy Loord (KD) som uppmanar att inte rösta i kyrkovalet. Inledningsvis vill jag gratulera Jimmy till gratisreklamen inför starten som heltidsengagerad KD-politiker i länet. Något annat bärande argument kan jag inte hitta till varför du som blivande politiker och engagerad pingstvän poserar framför Svenska kyrkans församling i Nybro, och uttalar dig om hur densamma ska styras.
Nyheter • Publicerad 13 augusti 2013

För det första skriver du själv att partipolitiker skall hålla sig borta från kyrkans beslutande organ så därför bör du inte marknadsföra din åsikt som just partipolitiker. För det andra så kan man väl ställa frågan om varför du som verkar i ett annat samfund, har så kategorisk uppfattning om hur Svenska kyrkan skall styras? För det tredje, som inflytelserik kristdemokrat har du ju haft alla möjligheter att hindra Kristdemokraterna från att deltaga i kyrkovalen under årens lopp, så varför inte börja städa där du har möjlighet att påverka?

I Svenska kyrkan har vi sedan urminnes tider den traditionen att präst och menighet har ett delat ansvar för kyrkans väl och ve, där varje röst tillmäts samma värde. Så bäste Jimmy, även en redan klok präst eller pastor kan bli klokare av att samråda med vanligt folk, trots att de råkar vara aktiva i ett politiskt parti.

Annons

Astor Karlsson (C)

kandidat

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons