Annons

Välfärdssamhälle eller bidragssamhälle

Nyheter • Publicerad 11 mars 2010
Foto: 

Mona Sahlin (S) vill skapa ett bidragssamhälle där det inte blir några resurser över till välfärdens kärna och trygghet. Socialdemokraternas ofinansierade utgifter bara växer och växer i jämförelse med regeringens. Över 70 procent av dem går till bidrag. Sahlin vill exempelvis höja taket i a-kassan för dem här på Öland med goda inkomster och som står nära arbetsmarknaden. Det gynnar inte de låginkomsttagare hon säger sig värna.

Det är viktigt för ölänningarna att veta. Att en röst på de rödgröna innebär fem gånger mer pengar till bidrag än välfärdens kärna. Nära tre gånger mer till bidrag än till arbetsmarknadspolitik. Och så mycket som etthundratjugofem gånger mer till bidrag än till rättsväsendet. Vi Moderater står upp för jobben. När fler jobbar har vi råd att förbättra välfärden och stärka tryggheten. Sahlin har valt bidragslinjen. Vad väljer du?

Annons

Eddie Forsman

(M) Borgholm

Kent Ingvarsson

(M) Mörbylånga

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons