Annons

Samma gamla Moderater

Nyheter • Publicerad 5 november 2009

Till vår stora häpnad kan vi ta del av oppositionsrådet Malin Petterssons (M) syn på rätten till heltid (Barometern den 2/11). Vi har i flera års tid fått höra att det ska löna sig att arbeta från Moderaternas sida. Och nu är alltså partiets främsta företrädare i Kalmar kommun motståndare till rätten att få arbeta heltid!

Man ska kunna leva på sin lön är ett annat mantra Moderaterna ständigt upprepar. Ja, vi vill inget hellre, men då måste man också ha ett arbete som ger en inkomst som ger den rätten. Vi har kämpat för rätten till heltid under lång tid. Socialdemokraterna har nu på sin kongress beslutat att heltid ska vara en rättighet och deltid en möjlighet. Det är nu oerhört viktigt att Socialdemokraterna vinner valet 2010 så att beslutet kan infrias. Tack vare detta kommer många av oss att få möjlighet att kunna försörja oss själva och våra barn. Med tanke på att det är kvinnor som är kraftigt överrepresenterade vad gäller ofrivilliga deltider är beslutet dessutom viktigt ur jämställdhetssynpunkt.

Annons

Moderaterna som själva döpt om sig till arbetarpartiet visar nu äntligen sin rätta sida. Nya moderater är ett annat begrepp som partiet har anammat. Malin Pettersson har nu äntligen gett tydligt besked vad denna förnyelse innebär. Ingenting, Moderaterna är fortfarande Moderaterna, punkt. Och det är det som är problemet?

Styrelsen Kommunal sektion 8

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons