Annons

S stoppar familjecentral i Mönsterås!

Nyheter • Publicerad 26 februari 2010

Landstingets vänstermajoritet har sagt nej till en familjecentral i Mönsterås och därmed lagt locket på. Detta innebär att föräldrar och barn i Mönsterås inte har samma möjlighet till förebyggande och hälsofrämjande verksamhet som till exempel Oskarshamn har.

Jag som kristdemokrat i Mönsterås har ställt mig positiv till att vi öppnar en familjecentral. Vi startar nu Öppna Förskolan som är kommunens ansvar och en av grundstenarna som ska ingå i en familjecentral. Familjecentraler handlar inte om att öka kostnaderna för samhället. Det handlar om samarbete mellan öppna förskolan, socialtjänst och mödra- och barnhälsovård där de sistnämnda är landstingets ansvar. Det innebär att ge familjer det stöd de behöver för att orka och kunna vara bra föräldrar och det handlar om att hitta de barn och föräldrar som behöver ett särskilt stöd. Familjecentraler är en vinst för alla!

Annons

Familjecentraler i varje kommun är ett krav, som vi kommer fortsätta att driva. Det handlar om en jämlikhet i länet och att kunna ge den service som de flesta kommuner i Kalmar län redan har. Vårt vänsterstyrda landsting tar inte sitt ansvar och prioriterar inte detta, vilket är beklagligt.

För att en familjecentral ska bli möjlig även i Mönsterås kommun behövs ett maktskifte i landstinget till de som tror på familjens bästa!

Madeleine Rosenqvist

(KD) Fliseryd

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons