Annons

Lagad mat i hemmet

Nyheter • Publicerad 1 mars 2010

Äldreomsorg

Grattis Mörbylånga kommun som under förra året, trots protester och oro, vågade införa nyordningen med lagad mat i hemmet för äldre i ordinärt boende!

Annons

I ett filminslag i regionala TV-nyheterna i veckan kunde vi tal del av ett mycket positivt budskap. På direkt fråga om hur det har gått och om det inte varit svårt att hinna laga mat på plats, så blev svaret från intervjuad personal att det har gått bra, det var positivt och man har fått den tid och utbildning som behövs för att laga maten. Hon sa vidare att nu kan omsorgstagaren själv vara med och påverka vad man vill äta och även möjlighet att praktiskt delta i matlagningen. Dessutom får man uppleva slamret av grytor och kastruller och inte minst viktigt - doften av nylagad mat i sitt hem. Det stimulerar flera sinnen och är viktigt för aptiten.

Frågan om hemlagad mat för äldre är en hjärtefråga för oss moderater och vi har länge drivit frågan i omsorgsnämnden. Den här möjligheten vill vi att alla äldre, som så önskar, ska få och tillsammans med våra alliansvänner arbetar vi nu för att det ska bli verklighet även i Kalmar kommun.

(M) Kerstin Edvinsson

ledamot i omsorgsnämnden, Kalmar

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons