Annons

Kalmars skolor håller hög kvalitet

Nyheter • Publicerad 9 februari 2010

Vi vet sedan länge att skolverksamheten i Kalmar kommun håller hög kvalitet. Lärarförbundet placerar Kalmar kommun på plats 14 i sin undersökning Bästa skolkommun i Sverige. I en ny undersökning gjord av Lärarnas Riksförbund får kommunen placeringen 19 när det gäller Bästa grundskolekommun. Båda placeringarna är hedersamma och visar på att kommunen ligger i framkant. Kalmar kommun låter också SCB undersöka årligen vad medborgarna tycker. Undersökningen visar att medborgarna överlag är nöjda med kommunens förskolor och skolor.

För oss skolpolitiker men också för lärare och rektorer är det viktigt att se allt bra som görs för våra barn och ungdomar. Jag är medveten om att det finns bekymmer och att det många gånger är tufft ute i verksamheterna. Likafullt har alla medarbetare anledning att vara stolta över sitt arbete. Medborgarna kan känna sig trygga med att Kalmars skolor står sig väl i jämförelse med andra. Vi som är ansvariga skolpolitiker måste fortsätta följa utvecklingen noggrant och sätta grunduppdraget för verksamheterna i fokus. Nämligen att ge barnen de kunskaper och färdigheter som krävs för att vara redo för framtiden.

Annons

Jonas Hellberg

(S) andre vice ordförande, barn- och ungdomsnämnden, Kalma

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons