Annons

Fritt apotek hjälpte mig

Nyheter • Publicerad 16 november 2009

I skrivande stund är jag sjuk och klockan är nio på kvällen. Hade detta varit för en månad sedan så hade jag inte haft någon möjlighet att få tag i en Ipren eller Panodil, då de statliga apoteken i Kalmar vanligtvis stänger vid sex. Vilken tur för mig att regeringen tagit bort statens monopol på läkemedel!

Jonas Hellberg (S) tycker att det är osmakligt att någon tjänar pengar på andras lidande, skriver han i en insändare till Barometern den 12/11. Jag skulle snarare säga att jag tycker det är osmakligt när politiker försöker samla partipolitiska poäng på mitt och flera andra människors lidande. Jag struntar faktiskt i om folk tjänar pengar eller inte så länge hälsan sätts i fokus. Varför? Jo, för att jag bryr mig om människors hälsa och framförallt min egen.

Annons

Jag bryr mig ärligt talat inte vilket parti som avskaffade apoteksmonopolet. Det enda jag bryr mig om är att min feber är nere, min hals mindre svullen och att jag inte har en dödande huvudvärk och det har jag att tacka den sittande regeringen för.

Axel Werin MUF, Kalmar

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons