Annons

Bygg fler hyresrätter!

Nyheter • Publicerad 8 februari 2010
Bygg hyresrätter! Foto: ScanpixFoto: Anders Johansson

Det behövs fler hyreslägenheter, med överkomliga hyror, på många orter. En stor mängd ungdomar, nyetablerade familjer, invandrare, studenter med flera har inte råd att köpa bostadsrätter eller villor. Den rödgröna oppositionen har därför presenterat sin nya bostadspolitik, för att öka byggandet av hyresrätter. Inte oväntat sågades förslaget omedelbart av Alliansen och borgerliga redaktörer, som anser att lösningen är att bygg- och bostadsmarknaden släpps helt fri. En helt avreglerad bostadsmarknad verkar inte särskilt övertänkt eller logisk, med tanke på resultaten av tidigare misslyckade avregleringar/privatiseringar.

Den helt avreglerade finansmarknaden har ju lett till den största globala finanskollapsen sedan 1930-talet och den avreglerade elmarknaden fungerar uselt (oligopol), och har lett till att priserna har mer än tredubblats på tio år.

Annons

Jag är övertygad om att en majoritet av allmänheten inser vilket alternativ som är klokast!

Bengt Nordström

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons