Annons

Billigare nattbussar!

Nyheter • Publicerad 15 februari 2010

Jag tycker att nattaxan på bussar och taxi är för höga. Om man vill åka någonstans efter klockan 24.00 med buss kostar det minst 40 kronor även inom tätorten. Om man är studerande och får 1050 kronor i månaden så kan man inte lägga 40 kronor på en bussresa en eller två gånger i veckan. Jag tycker att priset kan sänkas till 20 kronor. Är det för dyrt är det lätt att unga tjejer och killar går hem eller liftar. Det finns många risker med det.

Med lägre pris skulle inte föräldrar behöva hämta sina barn och ungdomar vilket också skulle vara bättre för miljön. Alla pratar om att man ska åka kollektivt oftare för att inte förorena miljön men om bussarna bara går en gång i timmen och det är så dyrt att åka så är det lättare att föräldrarna hämtar.

Annons

I vissa delar av Sverige kan kvinnor åka billigare när det är nattaxa och det tycker jag är bra för kvinnorna är de mest utsatta.

Johanna

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons