Annons

”Vi ska visa att vi hör hemma i division 1”

Oskarshamns AIK är i stort poängbehov. Det ska serieledande Örgryte få sota för.
– Vi ska ta poäng, säger lagkaptenen Eric Persson.
Nyheter • Publicerad 27 september 2014
Lagkaptenen Eric Persson var bedrövad efter storförlusten borta mot Örgryte i våras. ?Självklart finns det en revanshlusta? säger Persson inför dagens match.
Lagkaptenen Eric Persson var bedrövad efter storförlusten borta mot Örgryte i våras. ?Självklart finns det en revanshlusta? säger Persson inför dagens match.Foto: Daniel Svensson

Sex omgångar återstår av söderettan och läger blir allt mer prekärt för Oskarshamns AIK. Just nu ligger laget under nedflyttningsstrecket.

– Klart man kollar i tabellen, men samtidigt vet vi att det hjälper oss inte att bli stressade av det. Nu gäller det att visa att vi hör hemma i division 1, säger Eric Persson

Annons

I dag väntar klassiska Örgryte. Ett lag som i stället för kamp om nytt kontrakt har kopplat greppet om serieledningen och kan vara på väg tillbaka till superettan.

– Det ska bli kul att möta dem. Vi gjorde en riktigt blek prestation mot dem i våras. Vi gjorde en dålig match senast, men annars har vi varit i bra form och fått i gång spelet bättre och bättre. Vi behöver vinna tre av de sex återstående för att ha en bra chans att hänga kvar. Vi vill undvika att få en massa måsten och krav på oss så vi ska ta poäng mot Örgryte.

Ni var, som sagt, rejält utspelade senast ni mötte dem - hur ska ni göra för att få med er poäng i eftermiddag?

– Vi visste nog inte riktigt vad som väntade då. De spelade en fantastisk fotboll och vi var inte riktigt mentalt förberedda. Nu har vi fått mer division 1-rutin, måste vara lite noggrannare i det vi gör och våga hålla i bollen. Det får inte bli någon vilda västern-fotboll för då kommer de köra över oss.

Visserligen har ni mött Örgryte en gång nu, men är det ändå speciellt att möta ett sådant klassiskt lag?

– Det är alltid kul med sådana här matcher, då får man en påminnelse att man klättrat i serierna. Nu möter vi sådana här lag i stället för lag som exempelvis Sillhövda. När vi var små så spelade Örgryte i allsvenskan. Ett meriterat lag och det är klart att det höjer motivationen.

Så spelar OAIK mot Örgryte (4-5-1):

Målvakt: Bill Halvorsen (Tom Lagneteg)

Backlinjen: Martin Karlsson, Eric Persson, Johan Niklasson, Martin Torstensson.

Mittfältet: Christopher Christensson, Mergim Smakolli, Filip Jägerbrink, Anton Agebjörn, Joakim Lengyel.

Anfallare: Ike Fofanah.

Avbytare: Carl Savolainen, Carl Johansson, Emil Dolk, Olle Dolk, Adam Torstensson.

Johnny Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons