Annons

Ungrare och rumän testade med IKO

IK Oskarshamn blir allt mer internationellt.
I går provtränade en ungrare och en rumän med J20-laget.
Nyheter • Publicerad 23 mars 2012
Rumänen Zsombor Molnár och ungraren Antal Norbi provtränade med IK Oskarshamns juniorlag i går kväll.
Rumänen Zsombor Molnár och ungraren Antal Norbi provtränade med IK Oskarshamns juniorlag i går kväll.Foto: Daniel Svensson

På torsdagskvällen höll IK Oskarshamn en J20-try out. Ett tiotal spelare, som själva tagit kontakt med klubben, visade upp sig för Johan Hellström, som är junioransvarig i klubben.

Bland testspelarna fanns två exotiska inslag: rumänen Zsombor Molnár och ungraren Antal Norbi.

Annons

– Det är nytt med utländska spelare på juniorsidan här, men i många klubbar är det vanligt. Kolla till exempel Frölunda eller Malmö, säger Johan Hellström.

Båda spelade i Sverige redan förra säsongen. Molnár i Moras J20 och Norbi i Trojas U16.

– Micke Larsson har ju varit tränare i Rumänien och det är han som tipsat om Molnár.

I augusti kommer IKO ha ytterligare en try out och då räknar Hellström med ännu fler utländska inslag.

– Tanken var att vi skulle haft en lettisk spelare och två danskar också på plats nu, men de kommer nog då i stället.

Den gångna säsongen hade IKO två utländska inslag i juniorverksamheten: norrmannen Jonatan Wik och dansken Alexander Emil Edelskov.

– Det är redan klart att Alexander kommer tillbaka nästa säsong. Han har gjort det jättebra och det är en back vi verkligen tror på.

Johan Hellström säger att föreningen inom kort kommer presentera en ny plan för juniorverksamheten.

– Det blir en rejäl satsning. Klubben har varit på gränsen att gå upp i J20 Super Elit. Även om steget upp är gigantiskt, så måste målet vara att verkligen ta steget upp. Vi ligger på en motionsnivå jämfört med våra allsvenska konkurrenter på juniorsidan, säger Hellström, som är ansvarig för hela ungdomssidan.

– Vi kommer ställa högre krav i framtiden. Det måste få göra ont och vi måste börja grisa ner oss om vi ska komma någonstans.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons