Annons

Tavla fällde IKO i Malmö

En jättetavla av målvakten Linus Fernström.
Det fällde ett bra IK Oskarshamn i Malmö Arena.
Nyheter • Publicerad 19 december 2012
Linus Fernström hade en svart dag på jobbet. Malmö vann med 5?3 i Malmö Arena. IKO vann ? till ingen nytta ? skotten med hela 37?20.
Linus Fernström hade en svart dag på jobbet. Malmö vann med 5?3 i Malmö Arena. IKO vann ? till ingen nytta ? skotten med hela 37?20.Foto: Daniel Svensson

Precis som när lagen möttes i Malmö i höstas, så gjorde IK Oskarshamn en mycket bra insats.

Men förlorade.

Annons

Den här kvällen var det främst en svag målvaktsinsats som fällde Fredrik Söderströms manskap. Linus Fernström hade inte stått en match sedan den 17 november hemma mot Örebro.

Och det var en ringrostig målvakt som gjorde IKO-comeback. Flera av målen såg billiga ut och det som avgjorde matchen var en rejäl tavla.

IKO hade just reducerat till 4–3, sedan Evan McGrath skrinnat sig fri i box play och snyggt skickat in pucken vid sidan av Pontus Sjögren.

– I det läget såg jag en jädra energi och en lyster i ögonen på killarna. Det var min fulla övertygelse att vi skulle kunna kvittera, säger Fredrik Söderström.

Glädjen blev dock kortvarig. Två minuter senare, 13.10 in i tredje, åkte Linus Fernström ner bakom egen kasse för att spela i väg pucken. Passningen gick dock till Malmös Marcus Häggström som fick öppet mål.

5–3 och avgjort.

– Det var naturligtvis förödande för vår del. Linus mår så klart inte bra. Han är matchotränad och spelar kanske inte som vi är vana att se honom, säger Fredrik Söderström.

IKO vann skotten med hela 37–20 och skapade minst lika många bra chanser som hemmalaget.

– Det handlar om att vinna matcher och det misslyckades vi med i kväll. Det var lite trögt fram till deras 2–0-mål, sedan tycker jag andra perioden är vår. Skottstatistiken ska vi inte fästa så stor vikt vid. Malmö gjorde små detaljer bättre än oss och vann många små dueller. Men vi behöver inte åka härifrån med någon dumstrut.

Bäst i IKO var, som så många gånger förr den här säsongen, Evan McGrath och Andreas Valdix.

Annons

– Evan var lite kladdig första halvan, men han har en förmåga utöver det vanliga och påvisar det med att göra två så viktiga mål som han gör, säger Söderström.

Senast IKO förlorade hedersamt i Malmö var det inledningen på en fyra matcher lång vinstrad. I matchen efter slog de Djurgården på Hovet. På fredag möts IKO och Djurgården – på Hovet.

– Vi är medvetna om historien och ska försöka upprepa den, säger Fredrik Söderström.

Hockeyallsvenskan

Malmö Redhawks 5 (2, 1, 2)

IK Oskarshamn 3 (1, 1, 1)

IKO : Evan McGrath 2, Dave Lindarv.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons