Annons

"Spelarna visar en bedrövlig attityd"

IK Oskarshamns play off-dröm fick sig en rejäl törn. Efter ett rejält magplask mot tabelljumbon.
– De ledande spelarna visar en bedrövlig attityd, dundrar IKO-tränaren Fredrik Söderström.
Nyheter • Publicerad 1 februari 2012
Foto: Daniel Svensson

Borås tränare Per Ljusteräng var nog den som sammanfattade gårdagens match på bäst sätt.

– Vi vinner mot IK Oskarshamn utan att göra en särskilt bra match, var hans kommentar.

Annons

Det är bara att hålla med. Borås, som går och förbereder sig för en negativ kvalserie enligt tränare Ljusteräng, fick en behaglig trepoängare inför 1 870 åskådare i Arena Oskarshamn.

– Jag är grymt besviken. Vi var stressade, naiva och stundtals jävligt tama, säger Fredrik Söderström.

Efter en mållös första period tog gästerna tag i taktpinnen. Både 1-0 och 2–0 var av det billigare slaget. Men IKO fick en gyllene chans att komma tillbaka. Sam Lofquist dunkade in 2–1-reduceringen med 36 sekunder kvar av andra perioden.

– Efter den sena reduceringen och ett par tydliga ord i pausvilan så trodde jag vi skulle vända, säger Söderström.

I stället blev tillställningen om möjligt ännu sämre. Brent Davidson skickade in 3–1 med knappt nio minuter kvar och två minuter senare punkterade Erik Andersson tillställningen efter snyggt förarbete av brorsan Oscar Andersson.

– Vi måste ha en bättre inställning, det är det vi fallerar på i dag. Sett till 60 minuter är det här så långt ifrån godkänd det kan bli, säger Söderström som sågade sina stjärnor.

– De ledande spelarna visar en bedrövlig attityd. Vi har tydligt sagt vad vi tycker om deras insats och det ska bli intressant att se hur de reagerar på detta. Ibland förstår jag inte hur hockeyspelare fungerar. Det här är inte acceptabelt.

IK Oskarshamn-Borås 1-4 (0-0, 1-2, 0-2)

IKO: Sam Lofquist.

Johnny Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons