Annons

OBBK drar sig ur basketettan

Fyra matcher återstår av säsongen.
Men även om Oskarshamns BBK säkrar nytt division 1-kontrakt på sportslig väg så blir det division 2 nästa år.
– Jag har mått dåligt, säger OBBK-tränaren Mattias Svensson efter beskedet i helgen
Nyheter • Publicerad 21 februari 2012
Mattias Svensson.
Mattias Svensson.Foto: Per Hammenvik

OBBK-damerna fick som väntat storstryk mot topplaget Mark i går. Serieledarna ryckte tidigt och OBBK som bara spelade med sex spelare orkade inte hänga med.

– Vi åkte upp med sju spelare och när sedan Linnea Gerhardsson skadade foten tidigt i matchen och fick bryta var vi bara sex spelare kvar, säger Mattias Svensson.

Annons

Som om inte storförlusten vore nog så kom ännu ett blytungt besked i helgen. Även om de klarar kontraktet på sportslig väg så blir det division 2 nästa säsong. Klubben väljer att frivilligt ta steget ner på grund av ekonomiska skäl. Sista anmälningsdagen till nästa års division 1 var på söndagen och OBBK valde att inte anmäla sig.

– Vi vågar inte riskera föreningens framtid. Det är det ekonomiska som fått avgöra den här gången, vi hade inget val, säger ordföranden Jan Rikardsson.

En säsong i division 1 kostar ungefär 100 000 kronor mer än en säsong i division 2.

– Vi har stramat åt så hårt det gått, men det räcker ändå inte. Kört egna bilar istället för buss, inte avlönat någon spelare eller ledare och verkligen försökt snåla in på allt, säger Rikardsson.

– Vi är trots allt stolta att vi, som enda division 1-lag, spelat, med enbart egna produkter.

För eldsjälen och tränaren Mattias Svensson var det väldigt tungt att meddela spelarna beskedet.

– Jag har mått dåligt. Det var svårt att sova under natten till söndagen när man visste att man var tvungen att meddela spelarna det definitiva beskedet. Men alla har tagit det på ett bra sätt och förstått att det är ett måste.

Kommer du vara kvar som tränare i klubben nästa år?

– Jag vet inte. Nu ska vi spela färdigt den här säsongen får vi se vad som händer sedan. Men ingen av spelarna har meddelat att de inte kommer fortsätta den här säsongen i alla fall.

Basketettan, damer

BG Mark 92

Oskarshamns BBK 44

OBBK: Linn Norberg 21, Zinajda Horozovic 9, Mathilda Ågren 8, Hanna Strömberg 4, Lena Phung 2.

Johnny Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons