Annons

OAIK in i jakten på Lasse Johansson

Oskarshamns AIK forsätter jaga nyförvärv.
På radarn: förre Kalmar FF-mittfältaren Lasse Johansson.
Nyheter • Publicerad 12 februari 2010
Lasse Johansson, här tillsammans med Henrik Rydström efter SM-guldet 2008, kommer få ett samtal från Oskarshamns AIK inom kort.
Lasse Johansson, här tillsammans med Henrik Rydström efter SM-guldet 2008, kommer få ett samtal från Oskarshamns AIK inom kort.Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

I helgen spelar OAIK säsongens första träningsmatch, mot division 2-laget Lindsdal. Antingen på Fjölebros konstgräs i morgon, eller på Fredriksskans konstgräs på söndag.

– Vintern spelar oss återigen ett spratt. Match blir det, men vi vet inte var och när, säger OAIK-tränaren Magnus Krantz.

Annons

OAIK kommer mönstra ett ungt lag bestående av idel sedan tidigare kända namn. Lägg därtill provspelaren Armend Makolli, som OT tidigare berättat om.

Totalt har OAIK testat ett 15-tal spelare. Ännu har dock inget fallit ut.

– Vi ska förstärka med två eller tre spelare som går rakt in i startelvan och har haft mängder av krokar ute. Men än har det inte kommit in någon krydda utifrån. Det har funnits många intressanta namn, men konjunkturläget gör det svårt. Vi hade exempelvis en kille som är bland de bästa spelarna i Makedoniens U21-landslag, men det blev en för stor apparat för oss.

I stället siktar OAIK lokalt och välbekant.

– Det är ingen hemlighet att vi hoppas på Tim Johansson (som senast provtränade med en dansk division 2-klubb) och sista ordet i fallet ”Pecka” Törnström är garanterat inte sagt, åtminstone inte från vår sida, säger Krantz, som dessutom inte tror att Joakim Lengyel är helt förlorad ännu.

– ”Bosse” har ju sagt att han inte ska spela för Oskarshamns AIK, men han vet var vi står om han inte hittar något lämpligt. Bara för att vi gav honom avskedsblommor betyder det inte att han inte är välkommen tillbaka.

En annan spelare som OAIK drömmer om är förre Kalmar FF-mittfältaren Lasse Johansson. ”Brasse-Lasse” har varit sugen på Dubai, men ser nu ut att bli kvar i länet. Han har varit och känt sig för hos bland annat Lindsdal och Emmaboda.

Nu ger sig OAIK in i jakten.

– Lasse kommer få ett samtal från oss där vi ställer frågan. Jag vet inte hur realistiskt det är, men vi vore idioter om vi inte talade om att vi är intresserade, säger Krantz.

– Han tillhör ju kategorin spelare som lyfter sin omgivning med sin rutin. Dessutom är han både målskytt och framspelare. Jag tror han kommer spela i trean eller högre, annars ger det honom ingenting.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons